- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş

- 08 Şubat 2018, Perşembe 14:36
- A-
- A+
- 4110 kez okundu
Gençler Mutlaka Kütüphaneye Gidin…
Başarının, imkanlar ölçüsünde geldiği tartışmasız bir gerçek. İmkânların sağlanması, güven duygusunun gelişmesi ve sağlanan imkânların korunarak süreklilik arz etmesi toplumumuzun gelişmesine şüphesiz ki en önemli etken olacaktır.
Geçenlerde Kültür ve Turizm İl Müdürümüzü ziyaret ettikten sonra Müdür bey bizleri uğurlarken üst katta bulunan il kütüphanemize öylesine bir bakalım dedik. Ziyaretimiz mesai bitimine denk gelmişti buna rağmen kütüphane tabiri caizse ağzına kadar doluydu. Şaşkınlığımı gizleyemeden Müdür beye baktım, oda anlamış olacak ki sormadan söyledi, Kütüphanemiz saat 2200’a kadar açık dedi.
İçerdeki sessizlik bizim yüzümüzden bozuldu ve bunu fırsat bilerek gençlerin kütüphane ile ilgili şikayet, istek ve memnuniyetleriyle alakalı küçük bir sohbet gelişti. İl Müdürü Muhsin beyin gençlere bir sıkıntınız ve isteğiniz var mı diye sormasıyla başlayan sohbet gençlerin taleplerinin dinlenmesi ve müdür beyin bunları not alıp çözümler için yerinde talimat vermesiyle birlikte gençleri daha fazla meşgul etmemek adına noktaladık.
Kütüphane içindeki diğer kısımlara küçük bir tur attık ve şaşkınlığım daha da artı. Gençlerin kullandığı diz üstü bilgisayarların kütüphane tarafından verilmesi, masa üstü bilgisayarların sayısı, sağlanan internet ortamı ve kafesi (kantin) hepsi gençlere sunulan imkânlardı. Burası aklımda kalan kütüphane tanımından çok uzaktı. Malum bir kütüphaneye gitmeyeli çok uzun yıllar olmuştu. Burası Bizim öğrenciliğimiz zamanında ki kütüphane ile çok farklıydı. Hem sağlanan imkânlar hem de gençler tarafından rağbet görmesi çok hoşuma gitti. Tabi birde Jardeli orda görmek. (Jardel çocukluğundan tanıdığımız hayatı tırnaklarıyla kazanmaya çalışan bir kardeşimiz) En son Milli Kütüphane’ye gitmiştim orasıyla bir il kütüphanesini de kıyaslamak çok doğru olmazdı. Ama inanın sağlanan imkanlar aşağı yukarı aynı.
Tüm gençlerimizin bu imkânlardan yararlanması gerek. Bunun için burasını daha fazla tanıtılması ve özendirilmesi, faydalanmak isteyen genç ve çocuklarımıza ulaşım kolaylığı ve ailelere güven aşılanması gerekmekte. Kültür Müdürlüğümüzün bu yöndeki çabalarını biliyor ve takdir ediyoruz.
Gençlerimiz olaya o kadar hâkimlerdi ki, bu kadar hizmetin yanında gerekli gördükleri eksiklikleri bizzat Muhsin beyin kendisine söyleyerek bunların çözümü için Müdür beyden söz aldılar. Ama bende bir eleştiri yapmak istiyorum. Bence Kütüphane binamız bağımsız bir bina olmalı, yalnızca Kütüphane hizmeti ve gençlerin eğitimine yönelik hizmetlerin verildiği bir bina. Sadece Ortak amaç için çalışan kişilerin bir arada olacağı tek amaca hizmet eden bir bina. Planlama ve programlamalar böylelikle daha verimli olur diye düşünüyorum. Umarım mevcut bina sadece bu hizmet için tahsis edilir ya da yeni bir bina yapılır.
Dostça kalın…






HABERE YORUM YAZIN

-
Ağrı il geneli belediye başkan adayları
-
Mehmet Koç Yazdı; SİYASİ PARTİLERE BİR ÖNERİ…
-
AĞRILI TÜRK HALK MÜZİĞİ SANATÇISI EROL PARLAK AĞRIYA GELİYOR
-
İHA Ağrı Temsilcisi Genç kaza geçirdi
-
Nuh’un Gemisi, Üsküdar Kitap Fuarında Anlatıldı
-
Ağrı Eski Valisi Musa Işın’ın Kızı Ecenur, Avukatlık Ofisi Açtı
-
Erol Kılıç;Tarım Bakanı Ağrı Balının Satışlarını arttırdı
-
Tandır Ekmeği, Sofraların Tadı