Köylerdeki eğitime destek uzak köylere yardım eli

Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye'nin dört bir yanında köy okullarına ulaşarak çocukların eğitimine destek olmaya devam ediyor.

Eğitim Yayın: 01 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 01.01.2024 16:05:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bu sefer gözleri Ağrı'nın Tutak ilçesine uzanan gönüllüler, 70 kilometrelik zorlu bir yolculuk sonunda Adakent köyünde bulunan anaokuluna ulaştılar. Burada öğrenim gören minik öğrencilere sıcak kış montları, botlar ve sürpriz hediyelerle geldiler. Gönüllüler, çocuklarla özel ilgilenerek unutulmaz bir gün yaşattılar.

Bir ilk: çocukların gözünde çilek ve muz

Bu etkinlik sırasında duygusal anlar yaşandı. Özellikle bir çocuğun doğum gününün kutlandığı gün, pastanın kesilmesiyle çocukların yüzündeki tebessümler görülmeye değerdi. Ancak en dokunaklı an, çocukların hayatlarında ilk kez çilek ve muz görmeleriydi. Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ağrı Sorumlusu Fatma Tulumtaş, bu anı şu şekilde anlattı: "Çocuklar ilk defa çilek ve muz gördü. Gerçekten çocukların bu halini görünce çok üzüldüm. Her gördüğümde o kız çocuğunun 'muz mu?' demesi aklıma gelecektir."

Köy eğitimine destek devam ediyor

Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, köy okullarının sınırlı imkanlarına destek vererek çocukların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Dernek, son yıllarda 10 bin okula yardım ulaştırdı. Kırtasiye malzemeleri, giyim yardımları gibi birçok alanda köy okullarına el uzatıyorlar.

Gönüllülerin kararlılığı

Ağrı'nın zorlu koşullarına rağmen gönüllüler, Adakent köyüne ulaşmak için 70 kilometrelik yolu aşıp, çocukların yardım eline ulaşmasını sağladılar. Dernek Sorumlusu Fatma Tulumtaş, "Biz 70 kilometre yol geldik ve yollar kapalıydı. Bayağı da uzaktı şehir merkezine ama söz verdik, sözümüzde durduk çıktık geldik." diyerek gönüllülerin kararlılığına vurgu yaptı.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.