AK Parti sahaya iniyor: Erdoğan'a rapor sunulacak

Yerel seçimlerde istediği sonuçları alamayan AK Parti, 81 ilde sahaya inecek. Vatandaşın neden oy vermediğine yönelik anket yapılacak, hazırlanan rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulacak.

Politika Yayın: 06 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.04.2024 13:54:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Sonuçlara göre, CHP birinci parti olarak çıktı; AK Parti istediği sonucu alamadı.

Partisini ayağa kaldırmak için vakit kaybetmeden harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK'sını topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda seçim sonuçlarının nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatını verdi.

81 İLDE SAHAYA İNİLECEK

Erdoğan ayrıca, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi.

Bu doğrultuda yeniden 81 ilde sahaya inecek olan AK Parti, büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk bir anket çalışması yürütecek.

Vatandaşlara, 'Ne beklentiniz var?', 'AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak.

Daha sonra anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

"ÖZ ELEŞTİRİMİZİ CESARETLE YAPACAĞIZ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı balkon konuşmasında "Öz eleştiri" vurgusu yaparak seçim sonuçlarını enine boyuna değerlendireceklerinin mesajını vermişti.

Erdoğan açıklamasında "Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız" demişti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.