Ağrı'da şiir ve tiyatro şöleni

Ağrı Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Okuyan Şehir Ağrı" projesi kapsamında düzenlediği şiir ve tiyatro etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Kültür Yayın: 13 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.01.2024 09:40:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen programda, öğrencilerin sahnelediği "Kız Kulesi Efsanesi" adlı oyun ve okudukları şiirler izleyenleri mest etti.
Programa Vali Mustafa Koç'un eşi Neslihan Gül Koç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’ın eşi Beste İpar, ilçe kaymakam eşleri, şube müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi programı başladı. Ardından Şehit Uzman Çavuş Tuncer Doğan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İstanbul'un simgesi Kız Kulesi'nin efsanevi hikayesini anlatan bir tiyatro oyunu sergiledi. Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ise şiir dinletisi programıyla duygu dolu anlar yaşattı.
Programın sonunda ise Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında düzenlenen "En İyi Cümle - Afiş" yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullarda Serhat İlkokulundan Abdülgani Muaz Alparslan, ortaokullarda Boztoprak Ali Yorulmaz Ortaokulundan Hasan Ataş, liselerde Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesinden Elanur Ayhan birinci oldu. Öğrencilere plaketlerini Vali Mustafa Koç'un eşi Neslihan Gül Koç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’ın eşi Beste İpar ve şube müdürü Selahattin Bilgiç takdim etti.
Programın sonunda konuşan Vali Mustafa Koç'un eşi Neslihan Gül Koç, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, "Okuyan Şehir Ağrı" projesinin önemine değindi. Koç, "Bu proje ile öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmaları, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılmaları, dilimizin zenginliklerinin farkında olarak kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Bugün burada gördüğümüz performanslar, bu projenin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Program, öğrencilerin ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.