Manisa’dan gelen öğrencileri ağırladılar

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Evliya Çelebi Projesi kapsamında Manisa’dan gelen öğrencileri kabul etti. Öğrenciler, Ağrı’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Eğitim Yayın: 06 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 06.10.2023 10:55:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Evliya Çelebi Projesi, farklı bölgelerdeki öğrencilerin karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek ülkenin kültürel zenginliğini tanımalarını amaçlıyor. Bu kapsamda Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ağrı Merkez Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine misafir olarak geldi.
Öğrenciler, Ağrı’da bulundukları süre boyunca ilin tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı buldu. Doğubayazıt ilçesinde İshakpaşa Sarayı ve Ahmed-i Hani türbesini ziyaret eden öğrenciler, burada fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Ardından Diyadin ilçesindeki kaplıcalarda dinlenen öğrenciler, Karaboğa Köyü İlkokulunu ziyaret ederek buradaki öğrencilere getirdikleri hediyeleri teslim etti.
Öğrenci değişim programı kapsamında Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde derslere de katılan Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ağrılı arkadaşlarıyla kaynaşarak güzel bir dostluk kurdu. Öğrenciler, Ağrı’nın misafirperverliği ve güzelliği karşısında hayran kaldıklarını belirtti.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de Manisa’dan gelen misafirleri makamında kabul ederek bir süre sohbet etti. Misafirlerin gezi hakkındaki duygu ve düşüncelerini soran Kökrek, cennet bir vatanda yaşadıklarını, bu cennet vatanın her köşesinin ayrı bir güzelliği olduğunu söyledi. Kökrek, öğrencilerin bu proje sayesinde hem ülkemizin farklı yörelerini tanıma hem de farklı kültürleri paylaşma imkanına kavuştuklarını ifade etti. Manisa kafilesini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kökrek, misafirlerine çeşitli hediyeler vererek onları uğurladı.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.