Ağrı Dağı Müzik Festivalinden Dolayı Ağrı'da Otellerde Yer Kalmadı

Mr.Dosso Dossi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Ağrı Dağı Müzik Festivali için gelen yerli turistler otelleri doldurdu.

Kültür Yayın: 08 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 08.07.2023 22:14:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ağrılı İş İnsanı ve Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın bu yıl ikincisini Doğubayazıt ilçesinde 9 Temmuz’da Doğubayazıt İlçesinde düzenleyeceği Ağrı Dağı Müzik Festivali için gelen yerli turist ve müzik sevenlerden dolayı il genelindeki otellerde konaklamak için yer kalmadı, Ağrı Merkez ve ilçelerin yanı sıra çevre il ve ilçelerde otellerde doluluk oranı yüzde yüzü buldu.

Ağrı’nın bugüne kadar yakalayamadığı müzik, sanat ve turist sayısını iki yıldır düzenlenen Ağrı Dağı Müzik Festivali ile yakalaması bölgedeki yatırımcılarının hedeflerini büyütmesine neden oldu.

Bu yıl düzenlenecek olan Ağrı Dağı Müzik Festivaline Uzi, Zara ve Mustafa Sandal sahne alacak, ayrıca Mr. Dosso Dossi DJ performansı ile izleyicileri coşturacak. Saat 19:00’da başlayacak olan festival ücretsiz olduğu öğrenilirken bu yıl yaklaşık 50 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor.

ŞEHRİN EKONOMİSİNE KATKI

Kentteki bir otelin müdürü, Festival nedeniyle otellerdeki doluluk oranının en yüksek seviyelere çıktığını belirtti.

Şenliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da da ziyaretçi akını beklendiğini dile getiren Otel Müdürü, "Çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinden ve yurt dışından şenliklere bir talep var. Ağrı dağı Müzik Festivali başta Doğubayazıt ilçesi ve Ağrı ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu tarz etkinlikler kent turizmi açısından çok önemli. Ne kadar renkli geçerse Ağrı o kadar çok ziyaretçi almaya devam edecektir." dedi.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.