AJANS04 – Ağrı Beşir Derneği, Ramazan ayının dördüncü gününde de “Bir Kap Bir Kalp” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırmaya devam etti. Geleneksel dayanışma kültürünü yaşatmayı amaçlayan proje, gönüllüler ve bağışçılar aracılığıyla her gün yüzlerce haneye umut oluyor.


Proje kapsamında bağışçılar, kendi evlerinde hazırladıkları iftar yemeklerini öksüz, yetim, yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileler için de hazırlıyor. Sıcak yemeklerin yanında içecek, tatlı ve Ramazan pidesi de özenle paketlenerek iftar sofralarına ulaştırılıyor.

Beşir Derneği ekipleri, bir gün önceden bağışçıların evlerine sefer taslarını bırakıyor. İftara yaklaşık bir saat kala ise gönüllüler, hazırlanan yemekleri teslim alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtım gerçekleştiriyor. Böylece Ramazan’ın paylaşma ve komşuluk geleneği yeniden hayat buluyor.

Dernek yetkilileri, geçmişte annelerin hazırladıkları yemekleri komşulara gönderdiği o güzel geleneğin bugün aynı ruhla sürdürüldüğünü belirterek, “Eskiden Ramazan’da kaplar hazırlanır, ‘Oğlum kızım şu yemeği yan komşumuza götür’ denirdi. Biz de Beşir Derneği olarak bu geleneği yaşatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bir Kap Bir Kalp” projesiyle Ramazan ayının her günü iftardan önce binlerce kapıya ulaştıklarını belirten yetkililer, bağışçıların kendi elleriyle hazırladığı yemeklerin ihtiyaç sahibi ailelere umut ve kardeşlik duygusu taşıdığını vurguladı.

Beşir Derneği, Ramazan boyunca iyilik köprüsü kurmaya ve gönüller yapmaya devam edecek.