Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Bilim İletişimi Ofisi koordinesinde, İslami İlimler Fakültesi işbirliği ile düzenlenen "Hadis ve Hayat" konulu Bilim Kafe Etkinliği, Eleşkirt ilçesindeki tarihi Toprakkale Camii'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Eleşkirt İlçe Müftüsü Lokman Salı, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Keleş, Bilim İletişim Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Adem Özdemir, Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, akademisyenler, Toprakkale Köyü sakinleri ve öğrenciler katıldı.
HADİS VE HAYAT ÜZERİNE SÖYLEŞİ
Etkinlikte, AİÇÜ Ahmed-i Hani Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdulalim Adıgüzel, "Hadis ve Hayat" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Adıgüzel, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin hayatından örnekler vererek, O’nun yaşamının Kur'an ekseninde olduğunu ve tüm insanların da O’nun hayatını kendilerine rehber edinmeleri gerektiğini belirtti.
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Bilim Kafe etkinliklerini çok önemsediklerini ve ilkini büyük bir katılım ile İshak Paşa Sarayı'nda gerçekleştirdiklerini ifade etti. 1688 yılında Osmanlı Dönemi'nde inşa edilen Toprakkale Camii'nin tarihi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Gülçin, önümüzdeki günlerde yeni Bilim Kafe etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi. Program, tarihi caminin gezilmesi ve Kızılay Ağrı Şubesi'nin yemek ikramının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.









Yorumlar
0 yorum