AJANS04/AĞRI - Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen “Okul Müdürleri Toplantısı”nda yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar kapsamlı şekilde ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan başkanlığındaki toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı İbrahim Gökalp, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Neriman Karakoç ve Edip Erdoğan ile şube müdürleri katıldı. Çakan, öğrencilerin okul kayıt işlemlerinin ilgili mevzuata uygun yürütülmesini isterken, kayıt sırasında velilerden herhangi bir ad altında talepte bulunulmaması gerektiğini özellikle vurguladı.
ÇAKAN’DAN OKUL MÜDÜRLERİNE KAYIT TALİMATI
Toplantıda okul müdürlerine hitap eden Çakan, kayıt süreçlerinde mevzuat dışına çıkılmaması gerektiğini belirterek okul yönetimlerinin velilere herhangi bir mali ya da başka türden talep yöneltmemesi talimatını verdi.
Çakan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının 2026/70 sayılı Genelge doğrultusunda yürütülmesini isterken, okulların fiziki, idari ve eğitim öğretim yönünden yeni döneme eksiksiz hazırlanması gerektiğini ifade etti. Tespit edilen ihtiyaçların zamanında giderilmesi ve hazırlıkların eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlanması yönünde de okul müdürlerine uyarılarda bulundu.
OKULLARIN FİZİKİ VE İDARİ DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda okulların fiziki ve idari durumları ile eğitim öğretim faaliyetleri ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak çalışmalar, akademik başarı durumu, ölçme ve değerlendirme sonuçları ile öğrenci devamsızlıklarına ilişkin başlıklar ele alındı.
Öğrenci disiplin olayları, akran zorbalığı, okul güvenliği, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile özel eğitim öğrencilerinin eğitim süreçleri de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.
OKUL-AİLE İŞ BİRLİĞİ VE ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ DE GÜNDEMDEYDİ
Öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları, okul-aile iş birliği, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılımı ile afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları da değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca okul yönetimlerinin karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve okulların ihtiyaçları ele alınırken, okul müdürlerinin görüş ve önerileri dinlendi.
Toplantı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde gerekli hazırlıkların eksiksiz tamamlanması yönündeki değerlendirmelerin ardından sona erdi.









Yorumlar
0 yorum