AJANS04 - Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağıdumanlı köyünde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köyde mahsur kalan 56 yaşındaki Enver Aladağ, paletli ambulansla kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı. KOAH hastalığı nedeniyle nefes darlığı şikayeti yaşayan ve tansiyon ile şeker hastası olduğu öğrenilen Aladağ’ın durumu kötüleşince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İl Sağlık Müdürlüğü, köy yolunun kapalı olması nedeniyle paletli ambulans görevlendirdi. İl Özel İdaresi ekipleri, 7 kilometrelik köy yolunu açarak sağlık ekiplerinin hastaya ulaşmasını sağladı. İlk müdahale evde yapıldıktan sonra Aladağ, Taşlıçay Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve ardından Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.


YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ ENGEL TANIMADI


Ağrı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Esra Beşer, ağır kış şartlarına rağmen sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdüğünü belirtti. Beşer, “28 Aralık’tan bu yana, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın güç olduğu bölgelerde vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimini sağlamak için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu süre zarfında 250’si köylerde, 576’sı kentsel alanlarda olmak üzere toplam 826 vakaya müdahale edilmiştir.” dedi. Sağlık personelinin fedakârlığına dikkat çeken Beşer, paletli ambulanslar ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin, zorlu hava koşullarına rağmen görevlerini aksatmadan yerine getirdiğini vurguladı.


Beşer, açıklamasının devamında sahada görev yapan tüm personele teşekkür ederek, “Başta hekimlerimiz olmak üzere, paramediklerimize, acil tıp teknisyenlerimize, ambulans şoförlerimize ve destek personelimize gönülden teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız müsterih olsun; kış şartları ne kadar ağır olursa olsun, sağlık hizmetlerimizi kesintisiz şekilde sürdürmeye, ihtiyaç duyulan her noktaya ulaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.