AJANS04 – Celal Adan, TBMM’de yaşanan gerginlikler sonrası sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Adan paylaşımında, “Milletin helâl oylarıyla, vekillere devredilen mazbatalar; kutlu emanettir. Mazbata; vatanın tapusu, devletin namusudur. Mazbatayla edinilen haklar; millet iradesine ve devlet idaresine saldırmak için kullanılamaz. Gazi Meclis'te kaos çıkarmak, en başta Gazi Paşa'ya ihanettir.” ifadelerini kullandı.


Söz konusu mesajın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalar ve yeni atanan Akın Gürlek’in yemin töreni sırasında oluşan gerginliklere yönelik olduğu değerlendiriliyor.

Adan’ın açıklaması, Meclis’te düzenin ve millet iradesinin korunmasına vurgu yaparken, siyasi tartışmaların devlet ciddiyeti çerçevesinde yürütülmesi gerektiği mesajını içerdi.