AJANS04 – Ağrı’da doğum günü için satın alınan pastayı yedikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Remziye Horuz’un ölümüyle ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili tutuklu yargılanan pastane sahibi ile iki çalışan, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
Ağrı 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık avukatları katılırken, tutuklu sanıklar bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Müşteki avukatının da duruşmaya uzaktan katıldığı öğrenildi.
Sanıklar savunmalarında suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Öte yandan, hayatını kaybeden Remziye Horuz’un yakınlarının sanıklar hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiği belirtildi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fatih Y., Ferzende Y. ve Yakup A.’nın, imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tahliye edilmesine karar verdi.
Olay, geçen yıl 2 Aralık’ta meydana gelmişti. İddiaya göre Remziye Horuz ve arkadaşları, Horuz’un yumurta alerjisi olduğunu belirterek pastaneden yumurta içermeyen pasta siparişi verdi. Doğum günü kutlamasında pastayı yedikten sonra rahatsızlanan Horuz, hastaneye kaldırılmış ve 22 Aralık’ta tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, pastane sahibi ve çalışanların “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları talep ediliyor.
Davanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.