AJANS04/DOĞUBAYAZIT - Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Doğubayazıt Kaymakamı Mustafa Ayvat ve beraberindeki heyet, Nuh’un Gemisi Silüeti olarak da bilinen Durupınar Sit Alanı’nda incelemelerde bulundu. Alanda yürütülen arkeolojik çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Bozkurt, saha uygulamalarını yerinde değerlendirdi.


KAZI ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

Vali Bozkurt ve Kaymakam Ayvat, Durupınar Sit Alanı’ndaki kazı ve araştırma faaliyetlerini yakından takip ederek çalışmaların ilerleyişi hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

Bölgenin tarihî ve kültürel değerinin daha kapsamlı biçimde ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü alanda, yürütülen araştırmaların Doğubayazıt’ın turizm potansiyeline de katkı sağlaması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri