AJANS04/AĞRI - Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şubesi’nde genel kurul heyecanı yaşanıyor. Mevcut Şube Başkanı Hakan Yıldırım, 25 Eylül Cuma günü Ağrı Eğitim ve Arasştırma Hastanesinde gerçekleştirilecek delege seçimlerinde delegelerine oy isteyecek. 2022 yılında gerçekleştirilen Ağrı Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Yıldırım, görev süresi boyunca sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan işçilerin sorunları, çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin sendikal faaliyetlerde bulundu.
2022’DE DELEGELERİN OYUYLA BAŞKAN SEÇİLDİ
Hakan Yıldırım, Öz Sağlık-İş Ağrı Şubesi’nin kuruluş sürecinde atamayla yürüttüğü başkanlık görevinin ardından 14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kurul’da delegelerin oylarıyla şube başkanlığına seçildi.
Yıldırım’ın yönetiminde Sait Maral ve Ömer Ulusoy da görev aldı. Genel kurul sürecinde HAK-İŞ Ağrı İl Başkanı Ahmet Varol ile Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal da Yıldırım ve ekibinin Ağrı’daki sendikal çalışmalarına ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu.
SAĞLIK İŞÇİLERİNİN SORUNLARINI SAHAYA TAŞIDI
Yıldırım’ın başkanlığı döneminde Öz Sağlık-İş Ağrı Şubesi’nin çalışmalarında sağlık ve sosyal hizmet işkolunda görev yapan işçilerin çalışma şartları, toplu iş sözleşmeleri, özlük hakları ve kurumlarda karşılaşılan sorunlar öne çıktı.
Şube yönetimi, farklı dönemlerde sağlık kuruluşlarında çalışan işçilerle bir araya gelerek talep ve beklentileri dinledi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında da üyelerin yanında yer alan sendika yönetimi, çalışanların karşılaştıkları sorunların takipçisi oldu.
Yıldırım, sendikal çalışmalar kapsamında kurum ziyaretleri ve saha buluşmalarında da yer alarak sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin çalışma hayatına ilişkin taleplerinin ilgili mercilere aktarılması yönünde çalışmalar yürüttü.
25 EYLÜL’DE DELEGELER SEÇİLECEK
Öz Sağlık-İş Ağrı Şubesi’nin yeni dönem delegelerini belirleyecek seçim 25 Eylül 2026 Cuma günü gerçekleştirilecek. Hakan Yıldırım, dört yıllık başkanlık döneminin ardından yeniden aday olarak delegelerini belirlemeye devam ediyor.
Yıldırım, yeni dönemde de sağlık ve sosyal hizmet sektöründe çalışan işçilerin haklarının korunması, çalışma koşullarının geliştirilmesi ve çalışanların taleplerinin sendikal zeminde güçlü şekilde temsil edilmesi hedefiyle başkanlık görevine devam etmek için delege seçimlerinde destek isteyecek.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.