AJANS04/HABER MERKEZİ - AJANS04/ULUSAL - Haliç Kongre Merkezi, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirme Töreni'ne ev sahipliği yaptı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, terörsüz Türkiye sürecine ve şehit ile gazi yakınlarına yönelik yapılan çalışmalara değindi.
571 KİŞİ DAHA ATANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Bugün 571 kardeşimizi daha kamu kurumlarına yerleştirerek, kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 53 bin 179'a yükselteceğiz" dedi. Açıklamanın ardından 571 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması gerçekleştirildi.
MUTLULUK GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Kura töreni sırasında adı çıkanlar sahneye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile el sıkıştı. Ataması gerçekleşen bir kadın, gözyaşlarına hakim olamayarak Cumhurbaşkanı'nın omzuna sarılarak ağladı. Bu duygusal anlar, salondaki katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.
HAKLARINI ASLA TAM MANASIYLA ÖDEYEMEYECEĞİMİZİ BİLİYORUZ
Erdoğan, konuşmasında şehit ve gazilerin ülke için verdiği emeklere de değinerek, "Ne yaparsak yapalım, şehit ve gazilerimizin haklarını asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimizi bizler zaten biliyoruz. Ama yine de elimizden geldiğince şükran ve minnet borcumuzu bir nebze de olsa naçizane ödemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Törende, Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri büyük bir coşkuyla karşılandı.
AJANS04 HABER MERKEZİ
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.