Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Ağrı Şeker Fabrikası'nın ortaklaşa düzenlediği “Topraktan Sofraya Pancarın Zarafeti” etkinliği, şeker pancarından elde edilen 20 çeşit ürünün sunumuna ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında gerçekleştirildi.
ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM
Etkinliğe AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Akif Arslan, Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan ile birlikte akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin, öğrencilerin şeker pancarından ürettikleri ürünler hakkında bilgi alarak, gastronomi alanındaki yenilikçi yaklaşımlarını takdir ettiğini belirtti. Prof. Dr. Gülçin, bu tür uygulamaların üretim süreçlerinin anlaşılması ve yöresel hammaddelerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi açısından önemine dikkat çekti. Ayrıca, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi yönündeki çalışmaların süreceğini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Gülçin, etkinlikteki çalışmaları ve sunumları nedeniyle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencilerini tebrik etti. Ayrıca, iş birliği dolayısıyla Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan ve personeline teşekkürlerini iletti.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.