Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras, belediye encümeni Mehmet Akkuş, ile birlikte, DEM Parti Ağrı İl Örgütü’nü ziyaret ederek yeni il eşbaşkanları ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaret, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il kongresinin ardından göreve seçilen yönetime yönelik tebriklerin iletilmesi amacıyla yapıldı.
DEM Parti Ağrı İl Kongresi’nde Serhat Yılmaz ve Çiğdem Gür, il eşbaşkanlığı görevine seçilmişti. Ziyarette konuşan Ağrı Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras, kongrenin parti ve kent açısından hayırlı olmasını temenni etti.
Öte yandan, söz konusu kongre süreci bazı partililer tarafından eleştirilmişti. Partililerden Veysel Yaşar, kongrenin şeffaf yürütülmediğini savunarak, yönetim belirleme sürecine ilişkin eleştirilerini kamuoyuyla paylaştı. Yaşar açıklamasında, “Şeffaf bir kongre olmadı. Süreç el altından yürütüldü. Önerilen isimlerin komisyona çağrılması, mülakat yapılması ve hak edenlerin yönetime girmesi gerekiyordu. Ancak sadece önerildiğimizde ‘yer alacak mısınız’ diye soruldu. Evet dememize rağmen süreç daha sonra gizli kapaklı şekilde yürütüldü. Bu bir dava partisidir, menfaat partisi değildir” ifadelerini kullandı.
Kongreye yönelik eleştiriler Cemal Aydın tarafından da dile getirilmiş, Aydın süreci “Vefasızlık…” sözleriyle değerlendirmiş ve “Eskiler nerede?” ifadeleriyle parti geleneğine vurgu yapmıştı. Yapılan bu açıklamalar, kongre sürecinin parti tabanında farklı görüş ve değerlendirmelere konu olduğunu ortaya koyarken, DEM Parti Ağrı İl Kongresi’nin yalnızca sonuçlarıyla değil, sürecine yönelik tartışmalarla da gündeme geldiğini gösterdi.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Tam at hırsızları belediye başkanı biliyoruz tam bir dızoo sun dızek hırsız belediyenin yerlerini iyi satıyorsun ha deme kimse bilmiyor babasının emeklilik maaşı ile geçinen dulluk parasıyla geçimini sağlayan biri şimdide iyi bir hırsız