Başkan Trump, hafta sonu İran ile yapılan barış görüşmelerinin çökmesinin ardından bugün yürürlüğe girecek şekilde Hürmüz Boğazı’na deniz ablukası emri verdi.

Gelişmeyle birlikte petrol fiyatları hızla yükseldi; WTI ham petrol %8 artışla 104,40 dolara, Brent petrol ise %7 yükselerek 101,86 dolara çıktı.

Kritik geçiş noktasından tanker trafiği durma noktasına gelirken, Çin ve Hindistan gibi büyük ithalatçılar için ciddi endişeler oluştu.

Bitcoin ise tipik bir “riskten kaçış” tepkisi vererek 71.000 doların altına geriledi ve sabah saatlerinde yaklaşık 70.700 dolar seviyesinde işlem gördü.

BTC’nin spot fiyatı enerji şokundan olumsuz etkilenirken, piyasanın bir köşesinde farklı bir hareketlilik dikkat çekiyor.

Bitcoin Hyper (HYPER) ön satışı şimdiden 32,39 milyon dolardan fazla fon topladı ve erken katılımcılar projeyi kısa vadeli fiyat dalgalanmalarından ziyade Bitcoin’in uzun vadeli büyümesine yönelik bir fırsat olarak görüyor.

Bitcoin Hyper’ın Layer 2 mimarisi, Bitcoin ağının hız ve maliyet sorunlarını çözmeyi hedeflerken temel katmanın güvenliğinden ödün vermiyor.

Bu gerçek kullanım ve güçlü ön satış ivmesi, makro olayların geçici olduğunu bilen yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda.

Uzun vadede ise Bitcoin’in kullanımını artıran altyapı projelerinin kalıcı olabileceği düşünülüyor.

Trump’ın Hürmüz Ablukası Petrol Şokunu ve Bitcoin Satışını Tetikledi

İran ile yapılan görüşmelerin başarısız olması sonrası, küresel petrol ticaretinin yaklaşık %20’sinin geçtiği deniz yolları büyük ölçüde durdu.

ABD’nin yeni ablukası ise İran limanlarından çıkan gemiler dışında diğer trafiği düzenlemeyi hedefliyor.

Analistler, bu kesintinin devam etmesi halinde petrol fiyatlarının varil başına 150 dolara kadar çıkabileceği uyarısında bulunuyor.

Çin ve Hindistan gibi İran petrolüne bağımlı ülkeler en büyük riski taşırken, artan enflasyon baskısı hisse senetleri ve riskli varlıkları da etkileyebilir.

Bitcoin’in tepkisi hızlı oldu. Geçtiğimiz hafta daha yüksek seviyeleri test ettikten sonra düşüşünü genişletti ve jeopolitik gerilimlerde risk iştahına bağlı hareket etme eğilimini bir kez daha gösterdi.

Vadeli işlem verileri de volatiliteyi doğruluyor.

Trader Ted Pillows’un X’te belirttiğine göre, Bitcoin’in %10 yükselmesi halinde 3,44 milyar dolarlık short pozisyon tasfiye olabilirken, düşüş durumunda 5,44 milyar dolarlık long pozisyon risk altında. Bu da aşağı yönlü baskının daha ağır olduğunu gösteriyor.

Bu tür dalgalanmalar deneyimli yatırımcılar için artık olağan hale gelmiş durumda. Ancak aynı zamanda birçok yatırımcının sadece Bitcoin fiyatına değil, ağa gerçek işlevsellik kazandıran projelere yönelmesinin nedenini de açıklıyor.

Bitcoin Hyper Ön Satışı Hız Kazanıyor

Bitcoin Hyper (HYPER), Bitcoin için geliştirilen en hızlı Layer 2 ağlardan biri olmaya hazırlanıyor ve Solana Virtual Machine (SVM) üzerinde çalışacak şekilde tasarlanıyor.

Bu sistem:

  • Hızlı ve düşük maliyetli işlemler
  • DeFi ve dApp desteği
  • Non-custodial köprü ile Bitcoin ana ağ güvenliği sunmayı hedefliyor.

Bu sayede kullanıcılar, Bitcoin’in merkeziyetsizlik ve güvenliğinden ödün vermeden daha akıcı bir deneyim yaşayabilecek.

HYPER token:

  • işlem ücretleri
  • staking ödülleri
  • yönetişim

için kullanılacak. Toplam arz 21 milyar ile sınırlandırılmış ve token dağılımı uzun vadeli sürdürülebilirlik için planlanmış.

Petrol kaynaklı volatilite ve Bitcoin düşüşü devam ederken, HYPER ön satışı yatırımcılara Bitcoin’in bir sonraki büyüme dalgasına farklı bir şekilde katılma imkânı sunuyor.

Bitcoin Hyper Ön Satışına Nasıl Katılınır?

Resmi Bitcoin Hyper ön satış sitesine giderek proje detaylarını inceleyebilir ve satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Süreç oldukça basit ve şu ödeme yöntemlerini destekliyor:

  • ETH
  • BNB
  • USDT
  • USDC
  • SOL
  • banka kartı

HYPER tokenlerini ayrıca Apple App Store ve Google Play üzerinden indirilebilen Best Wallet kripto cüzdanı aracılığıyla doğrudan satın alabilirsiniz.

Satın alınan tokenler hemen stakinge konulabiliyor ve şu anda %36 APY sunuluyor. Ön satış fiyatı ise 0,0136785 dolar seviyesinde.

Gelişmeleri takip etmek için projenin X hesabını ve Telegram kanalını takip edebilirsiniz.

Bitcoin Hyper’ı ziyaret edin.

Yeni Çıkan Coine Göz Atın

The post Bitcoin Neden Düştü? Hürmüz Boğazı Krizi BTC’yi Vurdu, Bitcoin Hyper Dikkat Çekiyor appeared first on Cryptonews Türkçe.

Bu bir bilgilendirme haberidir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp yatırımlarınızı bu makaleden bağımsız olarak yapmanız gerekmektedir.