Son dönemde kripto dünyasıyla geleneksel finans arasında başladığı iddia edilen mücadelede merkezde yer alan Strategy şirketi, S&P 500 endeksine yine alınmadı. MSCI başta olmak üzere diğer endekslerden çıkarılıp çıkarılmayacağı da merakla beklenen Michael Saylor’ın şirketi, aslında S&P 500’e girmek için tüm kriterleri karşılıyordu.

Hızlı yükseliş endekse kabul ettirdi

ABD medyasının finans haberleriyle bilinen haber platformu Morningstar’ın verdiği bilgiye göre ise Strategy’nin yerine endekse, son üç ayda yaklaşık %400 yükselen Sandisk şirketi dahil edilecek. 33 milyar dolarlık şirket, S&P’nin küçük çaplı şirketlerin bulunduğu endeksi için “fazla büyük” görülünce ana endekse alındı.

Aslında uzmanlar bu kararın aralık ayında verilmesini bekliyordu. Strategy ve Sandisk bu anlamda son kalan 2 şirketti ama S&P Endeks Komitesi Sandisk’i seçti.

MSCI tartışması…

Bilindiği üzere S&P 500 kriterlerini karşılayan Strategy, bir başka büyük endeks sağlayıcısı MSCI’ın endekslerinin de dışına alınabilir. MSCI, 10 Ekim’e, bilançosunda %50’den fazla kripto para tutan şirketleri endeks dışına alabileceğini, bununla ilgili değerlendirme sürecini 31 Aralık’ta bitireceğini ve ana kararı da 15 Ocak’ta vereceğini açıklamıştı.

Dünyaca ünlü JPMorgan bankasının analistleri ise bu durumun Strategy şirketinde 3 milyar doalrlık hisse satışına yol açabileceğini yazmıştı.

JPMorgan’ın bu raporu ise kripto dünyasından tepki çekmişti. Bazı Bitcoin destekçileri bunu Strategy üzerinden kripto dünyasına yapılan bir operasyon olarak nitelendirmişti.

Dün %5 yükselen MSTR hissesi, sene başından bu yana ise %40’tan fazla düşüş yaşadı ve yaklaşık 179 dolardan işlem görüyor. Hisse geçen sene 500 doların da üzerine çıkmıştı.

Yayınlandı:

Bu bir bilgilendirme haberidir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp yatırımlarınızı bu makaleden bağımsız olarak yapmanız gerekmektedir.

Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri