Bitcoin son olarak 20 Kasım’da gördüğü 90 bin dolarlık seviyeye yaklaşık bir haftalık aranın ardından geri döndü. En büyük kripto para 91 bin doların da üzerine çıktı. Son dönemdeki ekonomik belirsizlikler, Strategy’nin MSCI endeksinden çıkarılacağı iddiaları ve faiz indirimleri konusundaki bilinmezlikler riskli varlıklarda düşüş getirmişti.
JPMorgan indirim bekliyor
Yükselişin arkasındaki en büyük sebep olarak ise Fed’in yeniden indirim yapma eğiliminde olması gösteriliyor. Piyasanın, 10 Aralık’taki toplantı için 25 baz puanlık indirim beklentisi geçtiğimiz hafta %25’e kadar düşmüştü.
Dün akşam ise dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan’da analistler, Fed’den 10 Aralık günü 25 baz puanlık indirim yapmasını beklediklerini belirttiler. Banka analistleri daha önce bu yönde düşünmüyordu ve kurumun faizleri sabit bırakmasını beklediklerini dile getirmişlerdi.
Tom Lee karar değiştirdi
Fundstrat yöneticisi ve Bitmine şirketi yönetim kurulu başkanı Tom Lee de, daha önceki 250 bin dolarlık beklentisinden vazgeçmiş görünüyor. Tom Lee dün akşam katıldığı CNBC yayınında sene sonu için Bitcoin hedefinin 100 bin dolar üstü olduğunu dile getirdi:
“Bitcoin bence yıl sonuna kadar 100.000 doların üzerine çıkacak. Her şey çok iyi giderse belki yeni zirve bile gelebilir. 2022’deki çöküşten sonra piyasa 8 haftada toparlanmıştı. Şu anda da benzer bir durum var. Fed’in güvercin söylemlere dönmesi de Bitcoin için pozitif… bence dip seviyelerdeyiz”
Bu bir bilgilendirme haberidir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp yatırımlarınızı bu makaleden bağımsız olarak yapmanız gerekmektedir.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.